МАЙСТЕР-КЛАС «ГРУЗИНСЬКА КУХНЯ. ХІНКАЛІ»

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

    Грузинська кухня – традиційний національний кулінарний стиль мешканців Грузії. Особливістю грузинської кухні, як і будь-якої національної, є застосування певних продуктів, розповсюджених тільки на Кавказі, і, як наслідок наявність певних страв, популярність котрих отримала всесвітнє визнання.

    Хінка́лі – грузинська страва, подібна до вареників та пельменів, один з різновидів кулінарних виробів з вареного тіста з начинкою з м’ясного фаршу. Головне, що відрізняє від інших страв такого виду – це тонке тісто та бульйон усередині.
15 вересня 2021 року студентом групи РО-31 Гришиним Єгором спільно зі своїм колегою Страховським Дмитром, з яким працює в грузинському ресторані «Хачапурі і вино» та іншими одногрупниками провели кулінарний майстер-клас з приготування грузинських хінкалей для студентів першого курсу освітньо-професійної програми «Ресторанне обслуговування».

    Єгор та Дмитро детально розповіли про всі етапи приготування хінкалей від замісу тіста до подачі готової страви, про необхідні інгрідієнти для начинки, про технологію заліплювання, варки та правила споживання цієї страви. Першокурсники мали змогу не тільки все почути та побачити, але і пробували самостійно ліпити та варити хінкалі. Паралельно дівчата розповідали про особливості грузинської кухні, грузинські страви та цікаві факти про хінкалі.

    На завершення всі учасники майстер-класу змогли спробувати спільно приготовлені смачні, ситні та неймовірно запашні хінкалі!

Залишити коментар