Майстер-клас «Незвіданий світ спецій»

- Опублікував: ktepcknute
- Категорії: Навчання, Усі новини
3 квітня 2019 року в Центрі ресторанного обслуговування «Аля Версаль» ТЕК КНТЕУ студентами відділення сфери обслуговування було проведено майстер-клас «Незвіданий світ спецій» для студентів першого курсу спеціалізації Ресторанне обслуговування. Під керівництвом викладача Гончар Юлії Миколаївни та за сприяння завідувача відділення Осадчої Тетяни Анатоліївни студенти підготували та провели перший в своїй професійній діяльності повноцінний майстер-клас.
До уваги слухачів були представлені спеції різних країн світу – Японії, Грузії, Індії та Франції. Розповіли про особливості використння спецій цих країн для поліпшення смаку страв, надання їм нових смакових якостей, а також для покращення засвоєння їжі та уникнення небажаних наслідків вживання певних умовно-їстівних продуктів харчування. Студенти також приготували різні соуси на основі розглянутих спецій.
Слабошпицька А., Бертман Е., Самусенко К. (група РО-22) презентували із соєвим соусом, місо-пастою, імбирем, васабі та теріякі, що є традиційними спеціями Японії, та приготували пікантний соус кімчі.
Кулічук М., Демченко А., Караченко О. (група РО-22) презентували аромати грузинських спецій та готували і пригощали гострим соусом сацебелі.
Анікеєва К. та Добровольський А. (група РО-21) занурили у світ індійських спецій та прянощей і приготували освіжаючу та пікантну огіркову райту.
Прищепі Н. та Дячуку М. (група РО-21) вдалося здивувати всіх присутніх м’яким та ніжним смаком традиційного для французької кухні соусу бешамель.
Довгоочікувана дегустація прянощів та соусів з їх використанням проходила в невимушеній атмосфері. Запрошені студенти групи РО-11, знаходячись під враженням від майстер-класу, наприкінці самі виявили бажання повторити досвід студентів старшого курсу та пообіцяли запросити їх вже на свій майстер-клас!