МАЙСТЕР-КЛАС «ІТАЛІЙСЬКА КУХНЯ: БРУСКЕТТА ЯК ЗАКУСКА»

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

    Брускетта – це надзвичайно смачний і ніжний італійський бутерброд. Він готується із батону чіабата або будь-якого багету. Хліб обсмажують на грилі або сковороді без масла, натирають часником і додають начинку за смаком.

Ця легка страва відмінно втамовує голод, тому часто брускетти подаються переважно як швидка закуска. З начинкою можна експериментувати, варіантів різних начинок може бути безліч. Але є і класичні поєднання – томати і базилік, баклажани з томатами, м’які сири, прошутто, оливки.

    Якщо ви в Італії замовляєте «bruschetta», вам, швидше за все, подадуть брускетту в її традиційному розумінні, тобто просто скибочки хліба з маслом і часником. Але якщо ви попросите офіціанта принести вам «bruschette», тобто у множині, то отримаєте тарілку з брускеттами зі всілякими начинками.

    14 вересня 2021 року здобувачі освіти відділення сфери обслуговування освітньо-професійної програми Ресторанне обслуговування разом із завідувачем відділення Осадчою Тетяною Анатоліївною готували італійські брускетти з такими інгредієнтами: сир брі, сир рокфор, томати в’ялені та свіжі, соус песто, хамон, груша, білий багет.

    Майстер-клас з приготування італійської брускетти проводила викладачка фахових дисциплін Міхєєва Ніна Сергіївна, куратор Кулінарної академії під шефством Ольги Мартиновської, суддя Мастер шеф. Пані Ніна познайомила студентів із особливостями італійської кухні, розповіла все про брускетту як закуску, охарактеризувала принципи та особливості її приготування.

    Студенти власноруч нарізали необхідні складові страви, поєднували смаки, спілкувалися на тему закусок, навчалися різним технікам нарізки, аналізували складові різноманітних соусів та, звичайно, із задоволенням дегустували всією групою власноруч приготовлені закуски.

    Брускетта – швидко, смачно, ситно!!!

Залишити коментар